Doğum Ve Doğum Sonrası İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

MİGREN İLACI KULLANABİLİR MİYİM?

Hamileliklerin ilk başlangıcında kadınların yüzde 15-20’sinde migren sorunu bulunur. Hamilelik ilerledikçe, yarısından fazlasında migren ağrılarında azalma görülür. Ancak migren, doğumda ve doğum sonrası dönemde artabilir. Migrenin bebek açısından bir etkisi yoktur. Hamilelik sırasında migren ağrısı olursa; başa soğuk uygulama, karanlık oda ve uyuma gibi rahatlatıcı tedbirler alınmalıdır. Migren ağrısını tetiklediğinden bazı yiyeceklerden ve stresten kaçınılmalıdır. Hamileliğinizin ilk 3 ayından sonra doktorunuza danışarak birtakım ilaçları kullanabilirsiniz.

Doğum Ve Doğum Sonrası İle İlgili Bilmeniz Gerekenler Resimleri




Diş röntgeni çektirmem sakıncalı mı?

Hamilelik sırasında radyasyona maruz kalındığında, bu durumun bebeğe olan zararı, alınan radyasyon miktarı ve hamilelik haftasına, yani bebeğin büyüklüğüne bağlıdır. Korkulanın aksine pek çok radyolojik girişim, aslında bebeğe zarar vermez. Alınan radyasyon miktarı 10 rad’ın altında ise bebeğe zarar vermediği kabul edilir. Örneğin; bir akciğer röntgeni çekilmesi ile bebek 0.008 rad alır. Ama röntgen makinesi ve çekilen poz sayısına göre toplam rad değişir. Diş hekiminize bu noktaları dikkate alıp almadığını sorarak ve kendi jinekoloğunuzu haberdar ederek birlikte karar verebilirsiniz.

CİLDİMDE LEKELER OLUŞUYOR

Hamilelik sırasında ciltte meydana gelen değişiklikler 3. aydan sonra görülür. Genellikle karın ortasında koyu bir çizgi halinde renk değişikliği ve meme uçlarında koyulaşma olur. Bazen yüzde; yanaklar ve alında da leke tarzında koyulaşmalar görülür. Hamilelik hormonlarına bağlı gelişen ciltteki bu koyulaşmalar, güneş ışığına maruz kalınca koyulukları artar. Doğumdan sonra bu lekeler azalarak kendiliğinden kaybolur.

HİPP Babysanft, bebek kadar narin olmayan her şeyden arınmıştır. Alerji riskleri kararlılıkla minimize edilerek uçucu yağlar, paraben, mineral yağlar ve diğer tüm istenmeyen maddelerden arındırılmıştır. Değerli organik badem yağı içeren HİPP Babysanft ürünleri cilt tarafından iyi tolere edilerek hassas bebek cildinin bakım ve korunmasını sağlar. Tüm HİPP Babysanft ürünleri diğer bütün HİPP Bebek ve Çocuk ürünleri gibi titizlikle üretilmiştir.

Şahsen garanti ederim.

GENİZ ETİNİ ALDIRMALI MIYIZ?

Geniz eti, burun boşluğunun arka kısmı ile boğazın üst kısmında yer alır. Çocukların sık sık boğaz enfeksiyonu geçirmesi ile de büyür Aşırı büyümesi durumunda da çocuğun nefes alıp vermesini zorlaştırır. Bunun sonucunda uyku esnasında nefes darlığı ve horlama gibi sorunlara neden olur. Fakat 14 ay, bebeklerde geniz eti oluşumu için genellikle çok erkendir. Bu yüzden alerjik, enfeksiyon ya da doğumsal nedenler iyi araştırılmalıdır. Fakat yine de bazı nadir durumlarda, geniz eti erken gelişmiş olabilir ve itinayla alınması gerekebilir.

Göğüslerim neden şiş?

Yeni doğan bebeklerin göğüslerinde ilk zamanlar şişlik görülmesi olağan bir durumdur. Hastalık olarak kabul edilmez ve bir sağlık sorunu oluşturmaz. Bu durumun geçici olduğunu bilmenizde yarar var. Doğum sonrası göbek kordonu aracılığı ile anneden bebeğe, kadınlık hormonları geçer ve doğum sonrası ortaya çıkar. Bunun sonucunda her iki göğsünde farklı büyüklükte şişlik ve sertlik oluşabilir, bazen az miktarda süt de gelebilir. Yapmanız gereken en doğru davranış, hiç dokunmamaktır. En yanlış hareket ise ovmak, masaj yapmak ve sıkmaktır. Bunların sonucunda enfeksiyon gelişebilir ve hatta ilerleme gösterirse apse oluşumu bile söz konusu olabilir. Bu durum ise tehlikelidir ve tedavi gerektirebilir. Çünkü bebeğinizin göğüslerinde oluşan şişlikler 1-3 hafta içerisinde hormonların etkisinin azalması ile kendiliğinden düzelecektir. Korkmayın ve telaşlanmayın.

YENİDOĞAN SARILIĞINDAN KORUNMAK MÜMKÜN MÜ?

Yeni doğan sarılığının en sık görülme nedeni, bebeğin yetersiz beslenmesi sonucu oluşan bilirubinin atılmasının gecikmesidir. Bu durumu önlemek için bebeğiniz doğar doğmaz onu sık aralıklarla emzirmelisiniz.

Yorum Yaz