Modern Modacı Alessandra Facchinetti

Moda

Talim terbiye görmüş püsküller

Gommino ve Tod’s. Birini düşününce, diğeri aklınıza otomatik olarak gelen, ayrılmaz ikili. Tod’s’un gözbebeği Gommino, Alessandra Facchinetti’nin hünerli ellerinden geçti, gençleşti. “Genel fikir, Tod’s klasiklerini tazelemekti. Markanın ikon aksesuarlarının zaten sezonların ötesine geçen bir estetik anlayışı vardı. İşin içine sadece biraz daha oyun, biraz daha heyecan katmak istedim.

Gommino, D-Bag, Sella gibi Tod’s ikonları üzerinde yeniden çalışan Alessandra Facchinetti, eklediği yeni feminen detaylarla klasiklere heyecan getirdi.

Püskül. Alessandra, Gommino mokasenleri, spagetti inceliğinde upuzun püsküllerle dekore etti ama bohem bir hikayeye dahil olmadan. Zira Facchinetti püskülleri, yürürken sağa sola dağılmayan, talim terbiye görmüş püsküller. Facchinetti, Gommino’yu daha feminen bir kalıba sokarak balerin ayakkabıları da tasarladı. Ve podyumda birkaç sofistike topuklu ayakkabıya yer verse de, rahatlığı savunan dümdüz ayakkabılar ağırlıktaydı. “Şimdi bunun sebebini daha iyi anlıyorum” diyorum Alessandra’ya. “Bütün koleksiyonu düz ayakkabılarla kombine ettin, çünkü boyun çok uzun.” Gülerek karşı çıkıyor: “Hayır, düz ayakkabıları seviyorum.” Ben de gülerek ısrar ediyorum “Seviyorsun, çünkü çok uzunsun.” Yumuşacık… Beni kıramayıp kabul ediyor: “Tamam. Uzunum.”

D-Bag ve bir diğer Tod’s ikonu Sella da revize edilenler arasında. Sıkıştırılmış D-Bag şimdi küp formunda. Doğrusu çok daha genç duruyor. Üstelik artık hafta sonu seyahat çantası olarak kullanılabilecek dev bir boyutu ve gecelere karışacak mini versiyonu da var. Gommino’nun spagetti püsküllerinden nasibini alan Sella ise hazırgiyim koleksiyonunda gördüğümüz blok renkler ve grafik elementler de eklenerek bir It Bag’e dönüştürülmüş. Tod’s’un meşhur karo dokusuyla tasarlanan Signature koleksiyonu, tıpkı giysilerde olduğu gibi, kağıt inceliğinde ultra yumuşak işlenmiş lazer kesim deriden. Facchinetti, Signature koleksiyon çantalarını podyumda modellerin elinde katlanmış olarak, portföy gibi kullandı. Konfor hissinin altı yine çizili.

Ve bir ilk daha: Metal ve deri bileklikler, kemer ve güneş gözlüğünden oluşan aksesuar koleksiyonu. Mücevhere büyük ilgi duyduğunu söyleyen Alessandra Facchinetti, kaçındığı o aşırı feminen duruşu kırdığını düşündüğü grafik öğelerle dev metal bileklikler tasarladı. Podyumda düşük omuzlu koton elbiseler, kolları sıyrılmış deri ceket ve gömleklerle kullanılan bu bileklikler, bir Tod’s mağazasına girdiğinizde dikkatinizi çekecek yenilikler arasında.

Made in Italy

Milano’da moda tasarımı okuduktan sonra 21 yaşındayken Miu Miu için Prada’yla çalışmaya başlayan Facchinetti, burada geçirdiği 7 yıldan sonra Tom Ford’la çalışmak üzere Gucci’ye geçti. Burada kazandığı deneyimi Moncler Gamme Rouge’a couture koleksiyonu tasarlamak için kullandı. Kurucusu Valentino Garavani’nin emekliliğini açıklaması ardından,

2007 yılında Valentino’nun kreatif direktörlüğüne getirildi. Ve sonrasında İtalyan Pinko’yla işbirliği yaparak kişisel projesi Uniqueness’ı hayata geçirdi. Milano’dan kırk kilometre uzaklıktaki Bergamo’da doğan Alessandra Facchinetti, geride büyük mirası olan İtalyan markaları için çalışarak pişti.

Moda dünyasındaki yirmi yıllık tecrübesine rağmen her yeni koleksiyonu için ilkmiş gibi heyecan duyan tasarımcı, yeni evi Tod’s’la adeta “klik” etti. “Burası kusursuz bir Made in Italy evi. Burada hayal ettiğine erişebilirsin. Çünkü Made in Italy’nin sana bu olanağı sunacak kapasitesi var.”

İkonik çanta ve ayakkabılarıyla bilinen ve ilk hazırgiyim koleksiyonuyla sezona fazlasıyla iddialı giren Tod’s moda evinde keyifler yerinde görünüyor. Markanın basınla ilişkiler ekibi, dergilerin editoryal ekiplerinden, ürün talebi üzerine aldıkları susmayan telefonlardan bahsediyor; Diego Della Valle binanın üst katındaki odasında yeni bir röportaj veriyor. Alessandra ise evinde gibi hissetmek için kendi dairesinden taşıdığı mobilyalarla döşediği yeni ofisinde, ilkinden aldığı büyük motivasyonla ikinci koleksiyonu üzerine çalışıyor. Diego Della Valle iyi ki onu saklandığı yerden bulup çıkardı: Hoşgeldin Alessandra!

Modern Modacı Alessandra Facchinetti Resimleri



Yorum Yaz