Yüzme eşsiz bir spordur; ayaklardan kollara kadar bedenin her yanının hareket etmesini sağlar. Ayrıca, yüzme sporunu yapanların iyi bildikleri gibi, yorgunluk engellerini aşmak için insanı beyinsel bir çabaya da zorlar. By spor, genelde küçük yaşlardaki çocukların sporu olarak değerlendirilir. Gerçekten yüzmede, özellikle kadınlar arasında en iyi sonuçlar, çok küçük yaşlarda elde edilir. Bu sporu yapmadan önce uygulanacak bazı alıştırmalar son derece yararlıdır.
1 Yüz, içi su dolu bir kaba batırılır. Baş bir yana çevrilerek ağızdan soluk alınır, döndürülüp yeniden suya batırılarak burundan soluk verilir.
2 Yüzükoyun yatılıp, eller enseye konur (dirsekler yukarda, omuzlar iyice gergin olmalıdır).Bitiştirilen bacaklar, 45 derecelik bir açı yapana kadar,diz kapakları kırılmadan yukarı kaldırılır.
3 Bacaklar gergin ve açık ölarak yere oturulur. Yerden 45 cm kaldırıldıktan sonra kollarla çaprazlama yukarı doğru hareket ettirilir. Bu hareket önce sağ, sonra sol bacakla yapılır.
4 Eller yerde, ileriye doğru gerilmiş, bacaklar gergin ve bitişik olarak yüzükoyun yere yatılır. Belden başlanarak, omurga elden geldiğince esnetilip beden aşağı dikey duruma getirilene kadar, yukarı doğru kaldırılır. Öne doğru uzatılmış gergin kollarla başlangıç durumuna dönülür.
5 Bacaklar gergin olarak gerilir. Yere iyice ellerin üstünde yerden yaklaşınca, önce yükseiinir (bacaklar yere sağ bacak sonra sol bacak yalnızca ayak yüzleriyle yavaşça kaldırılır,
6 Ayaklar bitişik ve sabit, eller ensede kavuşturulmuş olarak sırtüstü yanlamasına yatılır. Belden başlanarak yerden doğrulunur ve beden her iki yana çevrilir. Sonra başlangıç durumuna dönülür.
7 Bacaklar iyice açılarak yere oturulup ayak bilekleri tutulur. Bacaklar kıvrılıp baş yere değene kadar beden öne eğilir.
8 Ayak bilekleri tutulup üstlerine oturulur (topuklar kalçaya değmelidir). Eller yanlara sarkıtılıp (baldır kemiği ve ayakların üst bölümü yerde ayrılmamalıdır), beden yere uzanılıncaya kadar arkaya kıvrılır.
9 Yüzüstü yatılır. Karşılıklı olarak sağ bacak sol kol ve sol kol sağ bacak kaldırılır. Sonra bir süre yüzükoyun dinlenilir.
4 Kar üstünde kayak sopalarıyla yürünecekmiş gibi kollar arkaya doğru uzatılır.
9 Bacaklar hafifçe kıvrık, dizler iyice bitişik durulur (bedenin belden yukarda kalan bölümü bacaklara göre önde olmalıdır). Beden döndürülerek ayak uçlarında sıçranır (bu slaloma hazırlanma çalışmasıdır).
10 Bedenin belden yukardaki bölümü dik tutulup, kollar bel düzeyinde öne uzatılır. Dizler bükülüp kolbacak değiştirilerek (belden yukarda kalan bölüm dik kalmalıdır) yürünür.