Ameliyatsız Yüz Germe (Gençleştirme) Yöntemleri

Yıllar içinde çöken veya diriliğini kaybedip sarkarak yaşlanan yüzle taze bir ifade elde etmek çok zor. Peki doktorlar için öncelik nerede? Cildin çöken bölgelerini, çukurlarını onarmak ve gölgeleri daha az belirgin hale getirmek. “Önemli olan yüzün kendine has özelliğini ve dinamiğini koruyarak negatif ifadeleri düzeltmek ve ışığı daha iyi yansıtabilmesi için gerekli bölgelere hacim kazandırmaktır” diye tarif ediyor Medikal Estetik Uzmanı Dr. Alp Mamak. Yani cildin dokusunu diriliğini kaybeder, bazı yüzler göz çevresinde oluşan çukurlardan dolayı genişler. “En etkili çözümü bulmak için yüzde bakım için enjeksiyon bir defada değil de küçük dokunuşlarla birkaç seferde yapılmalıdır, özellikle de cilt sıkılığını kaybetmişse” diye ekliyor Mamak. “Amaç bütün müdahaleyi bir seferde gerçekleştirmek değil, ilk anda birincil soruna odaklanmak” diye belirtiyor Estetik Cerrah Dr. Alpaslan Topçu. iletide nozal çizgilerle birleşecek olan çökmüş bölgeye hyalüronik asit enjeksiyonu veya lipofilling (yağ enjeksiyonu).

YANAKLAR

Hacim vermeden çizgileri enjeksiyonu veya lipofilling yağ enjeksiyonu!.

DUDAK ÜSTLERİ

Hacim vermeden çizgile düzleştirmek için hyalürc enjeksiyonu veya lipofilling yağ enjeksiyonu).

ÇENE OVALİ

Radyo frekans veya fraksiyonel lazer gibi kobjen uyarıcı etkisi olan işlemler.

KAŞ ARASI ÇİZGİLERİ

Kaygılı ifadeyi silmek için boloks (bolulinum lobini) enjeksiyonu.

GÖZ ALTLARI

Hyalüronik asil içeren göz allı ışık dolgusu.

Ameliyatsız Yüz Germe (Gençleştirme) Yöntemleri Resimleri




NEŞTERE ALTERNATİFLER

Araştırmalara göre Fransa’da estetik uzmanlarına başvuranların sayısı gün geçtikçe artıyor (llopFilorga araştırmasına göre yüzde 26). Ancak ABD’de de olduğu gibi cerrahiye başvuru oranı giderek düşüyor. Bunun nedeni cerrahi operasyonlara alternalil geliştirilen tıbbi çözümler. Peki bunlar neler?

Cilde destek ve yoğunluk kazandırmak için kolajen üretimini uyarıcı tedaviler. Bunlar radyo frekans aletiyle veya mikrofokalize ultrasonlu bir aletle yapılabiliyor. Estetik Cerrah Dr. Alpaslan Topçu, ultrason enerjisiyle cildi sıkılaştıran Ultherapy yöntemini anlatıyor: “Cildin 1.5-3-4.5 mm. derinlikteki noktalarına, farklı uygulama başlıklarıyla ultrasonik enerji gönderiliyor. Ciltteki kolajen artışıyla birlikte daha sıkı ve dolgun cilt oluşuyor. Tek seans-lık işlemin sonuçları iki-üç ay içerisinde fark ediliyor.” Fraksiyonel lazer teknolojisinin cildi yapılandırıcı etkilerinden faydalanan Cle-arLift yöntemiyse, cildin alt tabakalarına etki ederek ince çizgilerden kırışıklıklara ve elastikiyet kaybına kadar tüm yaşlanma belirtilerini hafifletiyor. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Buket Yıldırım, uygulamanın iki-dört hafta arayla yapıldığım ve cildin ihtiyacına göre üç-altı seansın yeterli olduğunu belirtiyor.

İple ameliyatsız yüz germe. Lokal anestezi altında, yüzün iki yanından iğne yardımıyla cilt altına geçirilen eriyen iplerle, düşen yanakları toplamak veya elmacık kemiklerini şekillendirmek amacıyla yapılıyor. Yüzdeki deri fazlalığı azalıyor ve yüz ovali belirginleşiyor. Sonuç işlemden hemen sonra belirgin şekilde görülüyor ve etkisi maksimum bir buçuk yıl sürüyor. Bu yöntem cerrahi müdahaleye sadece bir adım geride duruyor ve bu da işlemin, enfeksiyon riskinden kaçınmak için iyi eğitimli uzmanlar tarafından son derece hijyenik ortamlarda yapılmasını zorunlu kılıyor.

GOZ ALTI ÇUKURU

Çökme etkisini azaltmak için derine uygulanan hyalüronik asit enjeksiyonu veya lipolilling (yağ enjeksiyonu].

YANAKLAR

Canlandırıcı seanslar [hyalüronik asil mikro enjeksiyonu, 2-4 seans arası radyo frekans veya fraksiyonel lazer 2).

Yağ hücresi mikro enjeksiyonu anlamına gelen lipofilling işlemini sadece cerrahlar yapmalıdır.

Bu cerrahi operasyon kişinin basen veya karın bölgesinden yağ çekip çoğunlukla yüzüne enjekle edilmesi esasına dayanır. Bu tip müdahaleler yaptırmadan önce tedavi hakkında fiyatından işlemin nosıl yapıldığına, sonrasında yaşanabileceklere (kızarıklık, ödem) kadar her detayı bilmenizde yarar var. İşlem genellikle ikinci randevuda gerçekleştirilir, çünkü ilkinden İkinciye kadar geçen sürede kişi bunu islediğinden emin olmalı, operasyondan önce aspirin almamak gibi.

EV ÖDEVLERİ

Anti-aging programınızın hakkını verebilmek içjn size de iş düşüyor! Uzmanların önerileriyle evde izlemeniz gereken bakım rutinlerini izleyin.

DAHA GÜZEL CİLT İÇİN

Günlük bakımınız özenli ve planlı ama cildinizde fazla bir fark görmüyorsanız Esletisyen Claire Martichoux, Dermatolog Nadine Pomarede ve Anny Cohen-letessier’in önerileriyle rutininizi yenilemenin tam zamanı.

Fransa’nın ünlü cilt uzmanlarından Claire Martichoux, reklam sektöründeki uzun ve parlak kariyerinden sonra yeni bir yol çizdi ve anti-aging yüz masajının geliştiricisi Françoise Maurice’in (Catherine Deneuve en ünlü hayranlarından) himayesinde estetisyen diploması aldı. Ardından “Les Petits Soins” adındaki modern semt estetik enstitülerim kurdu. Makul fiyatlı bu enstitülere kadınlar büyük rağbet gösteriyor. Bugün Paris’te altı, Aix-en-Provence’taysa bir enstitünün başında o var. Dermatologlar Nadine Pomarede ve Anny Cohen-Letessier’e gelince, pek çok aktris, model ve ünlü firmanın yöneticileri, onların bilgi birikimlerinden faydalanmak için yarış halinde. Peki başarılarının sırrı ne? Genel olarak cildin neler yaparak güzelleşeceğinin sırrına ermiş görünüyorlar.

Claire Martichoux tarafından ortaya konan bu kür özellikle cildin parlaklığının artması, iyi nemlenmesi ve sıkılaşması için. 40 yaşından itibaren iki ay boyunca ve yıl içinde de iki veya üç defa bu kürü tekrarlamanızı öneriyoruz.

1. GÜN

Cildin kalitesini artırmak için omega 3 kürü uygulayın.

Çay ve diğer içecekler yerine mineral bakımından zengin, kaynatılmamış maden suyunu tercih edin. Cildinizi gözlemleyin: Porselen gibi ince mi yoksa fayans gibi kalın mı? Bu sizin doğru reçeteyi belirlemenize yardım eder.

Siyah noktalan yok etmekle işe başlayın. Siyah noktalar cildinizi koyulaştırır. Öncesinde ellerinizi dezenfekte etmeyi ve cildinizi losyonla ıslatılmış bir pomukla temizlemeyi unutmayın.

Kaşlarınıza özen gösterin. Yanlış bir biçim sizi olduğunuzdan yaşlı gösterir.

Meyve asitleriyle cildinizi yenileyin. Cilt temizliğini soyma ve pürüzsüzleştirme etkili alfa hidroksi asit [AHA] içeren ürünlerle yapın.

2. GÜN

Kişiye özel anti-aging bakımı için uzman bir dermatologdan randevu alın.

HER GÜN

Her akşam yaşlanma karşıtı makyaj temizleyicisi kullanın. Yüzünüzü boynunuzdan yukan doğru alnınıza kadar temizleme sütü ve losyonla temizleyin. İkisi bir arada ürünler olgun ciltler için uygun değil. Yüz sülü kirleri temizler ve losyon sudan çok daha iyidir, çünkü sudaki kireç cildi kurutur. Makyaj çıkarıcı pedlerden daha yumuşak olan hidrofil pamukları tercih edin.

Derin kırışıklıklar için kendi kendinize masaj yapın. Bu işlem günde sadece altı dakikanızı alır. Fakat etkili sonuç için düzenli ve kararlı şekilde uygulamayı sürdürmelisiniz. Elleriniz mutlaka temiz olmalı. Cildinizdeki kırışık çizgiyi boş ve işaret parmaklarında ters yönde yakalayın. Örneğin alındaki çizgiler gibi yatay çizgileri yukorıdan aşağıya doğru tutun. Kırışıklığı otuz saniye boyunca parmaklarınızı döndürerek ovalayın. Cildinizde çimdiklenme hissini duymalısınız. Bu işlem yüzdeki kırışıklığın derinleşmesini engeller. Ardından boyundan çeneye, çeneden şakaklara, yukarı doğru hareketlerle yüzünüzü ovalayın.

Kendinize ihtiyaçlarınıza yönelik bir serum hediye edin. Nemlenme, sıkılaşma veyo kırışıklı! görü nümünü azaltmaya yönelik serumunuzu yılda iki defa bir aylık kür şeklinde uygulayın.

HAFTADA BİR

Kaolin kili içeren maske uygulayın (Clarifying Mask, MURAD, 6163]- Kaolin kili cildi arındırır ve gözenekleri sıkılaştırır. Maskeyi yüzünüzde 10 dakika tutun ve bol suyla yıkayın.

15 GÜNDE BİR

İnce ciltler için doğal pudralı peeling kullanın (Silk Peeling Powder, SENSAI, t23l. Cildi koruyan hid-rolipidik tabakaya zarar vermemek için çok sık lek-rarlomayın.

İLK AY BOYUNCA

Her akşam retinollü krem kullanın (Redermic R, LA ROCHE-POSAY, 0115). Ancak sabah uygulamayın, çünkü bu molekül ışığa dayanomoz ve ciltte hassasiyet yaratır. Derinin yenilenmesinde etkilidir, cildi taze ve nemli yapar. Fakat bu kür sürekli uygulanmaz, çünkü çok agresiftir.

Yorum Yaz