Yves Salomon Kürklü Mont Modelleri

Salomon’un saygın kimliğinin el üstünde tutulduğu o zarif dünyaya ayak basmadan önce markanın köklerine yani Rus topraklarına uzanıyoruz… Her şey Gregory Salomon’un 1910 yılında Rusya’da rejim değişikliğine karşı çıkması ve ardından ailesiyle birlikte Sibirya’ya sürgüne gönderilmesiyle başlıyor. Gregory Salomon, 13. yüzyıldan beri post ticaretinin hüküm sürdüğü bu topraklarda geçimini sağlamak için kürk ticaretine el atıyor. Ancak dönem, sosyal adaletsizliğin arttığı, işçi sınıfının ayaklanmasıyla Bolşevik Devrimi’ni gerçekleştiği sancılı zamanlar…

Çözümü, ailesi ve elindeki nadir bulunan postlarla birlikte Paris’e sığınmakta buluyor. Dostoyevski romanlarından fırlamış gibi, neşeli, karizmatik ve vizyoner biri Cîregory. Elindeki postları kürke dönüştürürken demode kürk alışkanlıklarını değiştirmek istiyor, pazara yeni materyaller sunmayı aklına koyuyor. Böylece lüksün görkemli dünyasına doğru adım adım ilerliyor. Tabii, bu sırada aylarca süren tren yolculuklarına ara vermeden Rusya’da yeni postların izini sürüyor.

Kürk pazarının en güçlü tedarikçisi mertebesine eriştiğinde ise İkinci Dünya Savaşı patlak veriyor. 40’larda Paris’in işgal edilmesiyle Amerika’ya kaçan, savaş sona erdiğinde yine şehre dönen Gregory Salomon’un müşterileri de, saygınlığı da bıraktığı gibi onu bekliyor. İşte tam da bu sırada Christian Dior, Reveillon gibi modaevleriyle işbirliği yaparak, kürklerinin modayla örtüşebilecek kadar stil sahibi ve yenilikçi olduğunu kanıtlıyor. I.üks maison’larııı tasarımlarına iliştirilen Salomon kürklerin modayla ilişkisi ilk kez bu dönemde başlıyor.

Gezginlik ve keşfetme arzusu Salomon ailesinin genlerinde var. 60’lı yıllarda dümenin başına geçen Boris Salomon da post ticaretini devam ettirmek için dünyayı fersah fersah dolaşıyor. Hedefi elbette selefininkiyle aynı: Eşine rastlanmamış, kaliteli, modaya yenilik getirecek postlar bulmak. Kürkler aracılığıyla yeni dünyalar yaratmak ve giyenleri masal aleminde ağırlamak söz konusu olduğunda Salomon ailesi sınırları sonuna kadar zorluyor. Öyle ki, Boris Salomon post keşfi yapmak için Çin, Afrika, Kuzey Kore gibi denizaşırı ülkeleri ziyaret eden ilk kişi unvanına sahip. Dönemin ulaşım koşulları göz önünde bulundurulduğunda, bu postları tedarik edebilmek bile takdire şayan bir yetenek. Zaman içinde edinilen teknik bilgi ve zanaatkarlık da cabası.

Örneğin bu teknik bilgi sayesinde Salomon atölyelerinden çıkan Fun Furs adlı koleksiyonla kadınlar ilk kez renkli, eğlenceli, geometrik desenli, fütüristikkürklerle tanışmıştı. 20. yüzyılın Jean Paul Gaultier’nin provokatif tasarımlarının hüküm sürdüğü 90’lar moda tarihinde tabuların yıkıldığı, taşları yerinden oynatacak bir devrime şahit olduğumuz yıllardı. Zarafet dozu yüksek kürkü bu fetiş dünyayla bir araya getirme fikriyse ancak Yves Salomon gibi bir vizyonerden beklenirdi. 1997’de Jean Paul Gaultiernin ilk couture koleksiyonuna özel vizon streç kürkler yaratan Yves Salomon, bu avangart hamleyle Gregory Salomon, ailesiyle birlikte göç ettiği Sibirya’da kürk ticaretine başladı.

Boris Salomon, futüristik kürk koleksiyonu Fun Furs’ü yarattı.

Yves Salomon kendi adını taşıyan markasını kurdu.

Jean Paul Gaultiernin ilk couture defilesi için dünyanın ilk streç kürkü üretildi.

2008 başlarında yalnızca kahverengi, siyah gibi tonlara yönelen kadınlara, Boris Salomon renkli kürkleriyle, “Aslında tüm kürkler birbirine benzer”cevabını veriyordu.

1972’de yönetimi babasından devralan Yves Salomon, bir yandan post simsarlığı mirasını korudu, diğer yandan mar-kalaşma konusunda emin adımlarla ilerledi. Kürkü yalnızca dış giyim parçalarından biri olarak görmek yerine kendi alanında trend yaratabilecek, hatta yeni bir akım başlatabilecek konuma getirmek elbette kolay değildi. Yves Salomon, işe 80’lerde Galeries Lafayette’te lansmanı yapılan Thierry Mugler kürk koleksiyonuna imza atarak başladı. Sonrasında Jean-Louis Scherrer’den Nina Ricci’ye, Azzedine Alaıa’dan Guy Pauline tasarımcı işbirliklerinin ardı arkası kesilmedi. Tarih 1985’i gösterdiğindeyse Yves Salomon, aslında temelleri büyük dedesi Gregory Salomon tarafından atılmış olan kendi adını taşıyan markasını kurdu.

Yves Salomon’da kullanılan materyaller vizon, çinçilla, vaşak, tilki, dana derisi, astragan gibi dış giyime yönelik olabilir. Ancak bu durum koleksiyonlarda hazır giyim öğelerinin de yer almasına engel değil. l;akat marka ile özdeşleşen, bugünün ve geleceğin klasiği haline gelmiş tasarım hâlâ dış givim grubunun parçası: Çift taraflı giyilebilme özelliğine sahip, kapüşonlu ve kürk detaylı militer parka. Bu tasarımın tam altı yıl önce yaratılmasıyla moda tarihi yeni ikoııik parçasıyla tanışmış oldu. Her yıl güncellenerek sahne alan ve markanın demirbaşına dönüşen Army Fur’ün hayranları Alexa Chung’daıı Rilıanna ya, Emma VVatson’dan Kaııye West e geniş bir stil skalasında seyrediyor.

Yves Salomon Kürklü Mont Modelleri Resimleri




85652872380214363896.jpgYves Salomon Kürklü Mont Modelleri_6.jpgKürklü-Mont-Modelleri-2014-2015.jpgYves Salomon Kürklü Mont Modelleri_3.jpgGösterişli-kürklü-mont-modelleri.jpgKürklü-Mevsimlik-Mont-Modelleri.jpgdesenli-kürklü-bayan-mont-modelleri.jpgkürklü-mont-modelleri.jpgYves Salomon Kürklü Mont Modelleri_9.jpgkısa-bayan-kürklü-mont-modelleri.jpg

Yorum Yaz